זהירות: הכפתור הזה באינסטגרם יחסום אתכם מהרשת


חשיפת next: מוסיפים עוקב למשתמשים באינסטגרם? אתם עלולים להיחסם. כפתור אחד ומאוד תמים יכול לגרום לחסימה שלכם ברשת החברתית הפופולארית. פייסבוק: "ממליצים לאנשים להשתמש בפונקציה הזו בצורה יותר אחראית ושקולה"

 

"הפעולה נחסמה". זו ההודעה שקיבלתי השבוע כשניסיתי לעקוב אחרי עמוד אינסטגרם שמצאתי, והתבקשתי לנסות מאוחר יותר. "אנחנו חוסמים פעולות ותוכן מסוימים בשביל להגן על הקהילה", נכתב בהודעה המאוד עמומה שלא מפרטת מה עשיתי לא בסדר.

אם יש ממשק עברי, אגב, ההודעה מופיעה כשרק חלקה מתורגם לעברית. כך או כך היו לי שתי אפשרויות - לאשר שקראתי את זה, או להגיד לאינסטגרם שאנשיה טעו. אז לחצתי על Tell us, אבל לא ניתנה לי הזדמנות לפרוש את הטיעונים שלי, או לקבל הסבר מפורט יותר - פשוט קיבלתי אישור שההודעה שלי נשלחה.

כשחיפשתי Action Blocked Instagram בגוגל קיבלתי הסבר, מאתר שאינו עמודי העזרה הרשמיים של אינסטגרם - הם בכלל לא בעמוד הראשון בתוצאות החיפוש. ההסבר, באדיבות אתר techzillo, הוא שנהגתי כספאמר והשתמשתי בפעולה יותר מדי פעמים - כלומר עקבתי אחרי יותר מדי אנשים. 

אין דרך ליצור קשר עם אינסטגרם ואין לה שירות לקוחות. המקסימום שיש באפליקציה זה משלוח משוב שבו אפשר להתייחס לפיצ'רים או לשפר אותם - אבל לא מיועד לשאול שאלות ולקבל תשובות. 

עקוב אחרי כולם

רק אחרי שפניתי לפייסבוק לתגובה, כעיתונאי, קיבלתי את ההסבר הבא: ״בתום בדיקה מקיפה של הצוותים המקצועיים שלנו, קניית עוקבים באינסטגרם ניכר כי הוא השתמש בפונקציה של "follow all' בצורה מאוד נרחבת ומעל לכמה פעמים ביום. אנחנו ממליצים לאנשים להשתמש בפונקציה הזו בצורה ביותר אחראית ושקולה״.

סוף סוף התשובה הגיעה אותו כפתור בשם Follow All (בעברית: מעקב אחרי כולם) הוא זה שגרם לבעיה. מגיעים אליו כשמחפשים קניית לייקים לגלות אנשים חדשים לעקוב אחרים, ובוחרים באנשי הקשר. שם אפשר לעקוב באופן ידני אחרי כל אחד מאנשי הקשר בטלפון, או פשוט לבקש לעקוב אחרי כולם בלחיצה אחת - גם אם יש מאות או אלפים כאלה.

 

אחרי שלוחצים על הכפתור הזה, הוא לא הופך לאפור, ולא מתבטל. כלומר אם שכחתם שהקשתם עליו, האבצע החליקה, או לחצתם אבל חשבתם שהלחיצה לא נקלטה (כי טלפונים לא מגיבים טוב), אפשר ללחוץ שוב ושוב ללא הגבלה.

בשום שלב אינסטגרם לא תגיד לכם שלחצתם כבר, ששהבקשה מטופלת, ולא מופיעה שום אזהרה שאם תלחצו שוב - תיחסמו. בדקנו את זה ביותר מחשבון אחד, וביותר מסמארטפון אחד, ובכל פעם לחיצה תמימה פעמיים, חוסמת את החשבון. האמת, אין סיבה שאני אחסם - אם אני מנסה לעקוב שוב אחרי אנשים שאני עוקב אחריה. 

המסקנה היחידה כרגע, עד שפייסבוק תתקן את הבאג - היא להיזהר מהכפתור הזה, ובכלל להיזהר מכפתורים באינסטגרם שמציעים לכם לגלות אנשים חדשים ולעקוב אחריהם. אין לדעת מתי יחשבו שאתם ספאמרים.

 

תודה לאתר מאקו